Adéu, crucíferes, fins a l’hivern que ve!

Article fet per | Calendari, Cistelles, L'hort | març 26, 2014

Acabat l’hivern, s’acaba el bròquil… I la col, les cols de Brussel·les, la col lombarda, la coliflor, la fulla de mostassa, el nap… Les crucíferes, en general,  verdures, bàsicament, d’hivern i que, aquests any, hem menjat uns quants dies. Alguns cistellaires comentaven que n’estaveu, fins i tot, una mica cansats, de menjar crucíferes, però penseu que són les verdures amb més substàncies fotoquímiques terapèutiques.

Les crucíferes són una font important de vitamines A i C. I també ens aporten molta fibra.

Els nutricionistes en destaquen, a més a més, capacitats antioxidants, depuratives, antiinflamatòries  i anticanceroses, gràcies a un elevat contingut en sofre. També ajuden a la regulació hormonal. Perquè conservin les seves propietat al màxim, es recomana no congelar-les i coure-les al vapor o bullir-les poca estona.

Acabades les cols i familiars, a La Kosturica comencem la collita d’alls tendres i espinacs. I continuem amb la plantada d’enciams i bledes.

 

 

Comments are closed.

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per l'acceptació de les cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies