Us presentem Nova Era, obrador i plats cuinats

Article fet per | Cistelles | Febrer 16, 2015
Als que vau poder venir al plenari de diumenge vai poder gaudir també del menú degustació del Nani i l’Helena, de  Nova Era. Compartim la seva oferta per si algúna cooperativa vol els seus productes. Nosaltres els podem portar fins als vostres locals aprofitant  la nostra ruta.
Nova Era és una associació sense afany de lucre, per fomentar l’autosuficiència en el màxim d’àmbits possibles (alimentació, salut, energia, formació, lleure, etc.), aglutinant i amparant projectes respectuosos amb el Medi Ambient, amb un criteri òptim de proximitat, en un marc d'”autoconsum comunitari”, creant una xarxa d’intercanvi i suport mutu, tant en els àmbits d’emprenedoria com socials, sempre pensant en l’autosuficiència, la millora personal i col.lectiva, procurant incrementar la “felicitat per càpita”.

Fins avui han engegat alguns projectes que podeu coneixer a la seva web.

L’Obrador Neix l’any 2.009 de l’inquietud d’una família per produir aliments per autoconsum, seguint metodologia ecològica, mirant de recuperar, en la mesura del possible, la cultura dels antics masos, sobretot des de l’òptica de l’autosuficiència. Un cop consolidats certs coneixements bàsics en els àmbits de l’horta, el corral i l’obrador, s’han anat produint petits excedents destinats, bàsicament, a fomentar l’intercanvi per dotar al projecte d’altres productes i serveis de les rodalies, i recursos que el facin viable econòmicament. Mantenen el criteri de proximitat i matèries primeres amb procediment ecològic, la majoria d’elles certificades.

Les farines, el gra i llegums, amb que elaboren el pa, pastes, coques, llet de civada, plats cuinats i pinso pel bestiar, provenen d’un productor de la Conca de Barberà (www.pepmestre.com ), els bolets del projecte Bolet Ben Fet, els formatges de Betara, les verdures i alguna llegums de l’hort de l’Associació i de l’Espigall, les carns del propi corral i de La Riera, i la resta (xocolata, fruits secs, sucre mascavo, etc.), de distribuidors de productes ecològics.

Seguint un procediment artesà en l’elaboració de tots els productes, destacar que les verdures, bolets i viandes que s’incorporen a les coques i plats cuinats, es processen mitjançant coccions lentes a baixa temperatura (tècnica “sous-vide”), preservant textures, colors, sabors, olors i propietats nutritives. Els elaborats es presenten envasats al buit o en atmòsfera modificada (gas inert), tecnologia que permet mantenir criteris de seguretat alimentària, i preservar al màxim les condicions originals de cada producte.

Pa

– Pa d’espelta: Farines d’espelta integral i Florència Aurora blanca, llevat fresc, aigua i sal. (500 grs.) 3,5€

– Pa de tres blats: Farines de Montcada, Aragó III, Xeixa, integrals, i Florència Aurora blanca, llevat fresc, aigua i sal. (500 grs.) 3 €

– Pa de blat egipci: Farines de blat egipci integral i Florència Aurora blanca, llevat fresc, aigua i sal. (500 grs.) 3€

– Llonguet de sègol: Farines de sègol integral i Florència Aurora blanca, llevat fresc, aigua i sal. (4 unitats/440 grs.) 2,6 €

– Panet de nous: Farines d’espelta integral i Florència Aurora blanca, nous, llevat fresc, aigua i sal. (4 unitats/300 grs.) 2,6 €

– Pa Nòrdic: Farina de sègol integral, massa mare, aigua i sal. (400 grs.) 2,4 €

– Pastes Brioche de blat egipci: Farina de blat egipci integral i Florència Aurora blanca, ou, llet de civada, mantega vegetal i sucre mascavo. (4 unitats/280 grs. aprox.) 2,6 €

– Magdalenes d’espelta: Farina d’Espelta integral, ou, llet de civada, oli d’oliva, sucre mascavo, mel i traces de taronja amarga. (6 unitats/200 grs. aprox.) 3,6 €

– Croisants d’espelta: Farina d’Espelta integral i Florència Aurora blanca, ou, llet de civada, mantega de vaca o llard de porc i sucre mascavo. (4 unitats/200 grs. aprox.) 3 €

– Cargolets de xocolata: Farina de blat egipci integral i Florència Aurora, ou, llet de civada, mantega vegetal, sucre mascavo i crema de xocolata. (4 unitats/160 grs. aprox.) 2 €

– Pastes de blat egipci: Farina de blat egipci integral, ou, llet de civada, mantega vegetal, sucre mascavo, nous, avellanes i xocolata negra. (6 unitats/100 grs. aprox.) 1,8 €

– Pastes Linzer: Farina de blat egipci integral, ou, llet de civada, mantega vegetal, sucre mascavo, nous, avellanes i melmelada de gerds. (6 unitats/100 grs. aprox.) 1,8 €

– Pastes de taronja amarga: Farina de blat egipci integral, ou, llet de civada, mantega vegetal, sucre mascavo, nous, avellanes i melmelada de taronja amarga. (6 unitats/100 grs. aprox.) 1,8 €

Coques i cuinats

– Coques Escalivada: Pebrot vermell, albergínia, ceba Figueres, shii take i formatge de cabra. (350 grs. aprox.) 5 € Carbassa Violí: Carbassa del violí, ceba Figueres, shii take i formatge de cabra. (350 grs. aprox.) 5 €

– Pollastre: Pebrot verd, ceba Figueres, shii take, formatge de cabra i pollastre. (350 grs. aprox.) 8 €

– Porc: Pebrot verd, ceba Figueres, shii take, formatge de cabra i porc. (350 grs. aprox.) 8 €

Cuinats “8 x 80”

– Arròs de Muntanya: Gra d’espelta, carbassa del violí, shii take, ceba de Figueres, brou vegetal, oli d’oliva verge extra, comí i sal. (300 grs. aprox.) (Vegetarià/vegà). 2,5 €

– Cigronets amb carbassa: Cigronet de l’Alta Anoia, carbassa del violí, shii take, ceba de Figueres, brou vegetal, oli d’oliva verge extra, comí i sal. (300 grs. aprox.) (Vegetarià/vegà). 2,5 €

– Llenties amb carbassa: Llentia Pardina, carbassa del violí, shii take, ceba de Figueres, brou vegetal, oli d’oliva verge extra, comí i sal. Pes aprox. 300 grs. (Vegetarià/vegà). 2,5 €

– Espelta amb cigronets: Gra d’espelta amb cigronet de l’Alta Anoia, carbassa del violí, shii take, ceba de Figueres, brou vegetal, oli d’oliva verge extra, comí i sal. (300 grs. aprox.) (Vegetarià/vegà). 2,5 €

– Espelta amb llentíes: Gra d’espelta amb llentia Pardina, carbassa del violí, shii take, ceba de Figueres, brou vegetal, oli d’oliva verge extra, comí i sal. (300 grs. aprox.) (Vegetarià/vegà). 2,5 €

– Cigronets amb botifarra negra: Cigronet de l’Alta Anoia, botifarra negra artesana (no eco), carbassa del violí, shii take, ceba de Figueres, brou vegetal, oli d’oliva verge extra, comí i sal. (300 grs.aprox.) 3,5€

– Llenties amb xoriço: Llentia Pardina, xoriço artesà (no eco), carbassa del violí, shii take, ceba de Figueres, brou vegetal, oli d’oliva verge extra, comí i sal. (300 grs. aprox.) 3,5 €

– Mongetes amb rostillons: Rostillons de porc, mongeta seca (alternativament ganxet de Riells, genoll de crist, carai, ull de perdiu, …), ceba de Figueres, shii take, brou de pollastre, oli d’oliva verge extra, pebre, llorer i sal. (300 grs. aprox) 4,5 €

– Pollastre amb Arròs de Muntanya: Pollastre, gra d’espelta, ceba de Figueres, shii take, brou de pollastre, oli d’oliva verge extra, pebre, llorer i sal. (400 grs. aprox.) 8 €

– Porc amb mongetes: Porc, mongeta seca (alternativament ganxet de Riells, genoll de crist, carai, ull de perdiu, …), ceba de Figueres, shii take, brou de pollastre, oli d’oliva verge extra, pebre, llorer i sal. (300 grs. aprox.) 8 €

Comments are closed.

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per l'acceptació de les cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies