Papas ‘arrugás’ de la cistella de La Kostu al mojo picón

Article fet per | Recepta | Febrer 25, 2014

Aquesta setmana, a la cistella bàsica hi trobareu patates blanques, així que us expliquem com fer les típiques “papas arrugas al mojo picón” (per a quatre persones):

– per al les patates necessiteu: 1 kg patates minis de la Kosturica (o les de la cistella d’ara, que  són de Can Pauxica, Gòsol), ½ kg sal grossa.

– per al “mojo” necessiteu: ½ kg tomàquets de La Kosturica, 3 grans d’all de La Canova, pebre vermell, un gotet d’oli d’oliva arbequina, un pessic de comí, pebre negre i sal.

Primer, cal que rentem les patates (per la terra que hi pugui haver). Les posem en una cassola gran que tingui tapa. Les cobrim amb aigua freda, afegim la sal i tapem. Les hem de coure a foc viu. Després de 10 minuts, comprovar si estan cuites amb un ganivet esmolat, si estan al punt, les hem d’escórrer sense destapar totalment la cassola. Apaguem el foc, però no retirem la cassola del fogó i la mantenim tapada i cada dos o tres minuts agitem la cassola. Després de 10 minuts més, destapem, les patates han d’estar seques, arrugades i blanques de la sal.

El mojo és ben fàcil de fer, tots els ingredients els passem per la batedora, hi afegim sal, pebre i picant, al vostre gust. Que aprofiti!

 

Comments are closed.

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per l'acceptació de les cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies