Qui Som?

La Kosturica és un projecte agroecològic de producció i distribució d’hortalisses que intenta forjar una alternativa al model agroalimentari actual.

Treballem en base a la relació directa, de compromís i confiança entre productors i consumidors. Produïm localment amb tècniques respectuoses amb el medi ambient, obtenint productes més saludables.

Ens organitzem en xarxa amb altres pagesos, apliquem un model autogestionari i establim relacions cooperatives. Col·laborem així en el manteniment dels espais i cultures agrícoles al territori tot dignificant la pagesia.

Que fem?

A La Kosturica ens dediquem a conrear hortalisses ecològiques, fresques i de temporada, les preparem en cistelles que distribuïm setmanalment en punts de recollida entre el Vallès i Barcelona.

Del productor al consumidor.

Les nostres terres

A Can Marquès, a Canovelles, treballem 1,5 hectàrees de regadiu on cultivem les hortalisses i 450m2 d’hivernacles que s’utilitzen per conreus específics i per fer planter.

Al Pla de Can Naps, a Sta. Eulàlia de Ronçana, treballem 3,5 hectàrees de terra. I també tenim camps a Lliçà d’Amunt, a Can Poca Roba.

Productes

A La Kosturica conreem hortalisses de temporada adequades a la nostra terra i planifiquem un calendari anual segons cada estació de l’any.

Col·laborem amb altres productors ecològics de proximitat per tal d’oferir un cistella completa. A més de les nostres hortalisses, oferim d’altres aliments com fruita, ous, mel, oli. Coneixem personalment a cada un dels proveïdors per tal d’assegurar els nostres principis de responsabilitat, sostenibilitat i proximitat.

 

Equip

 

A prop dels cistellaires

Pel nostre equip no només és important la proximitat dels productes que distribuïm, també ho és la proximitat amb els nostres clients, creiem que una relació de confiança mútua és clau, per això, convidem als cistellaires de La Kosturica a participar en algunes collites i a visitar Can Marquès durant les jornades de portes obertes.

Cada febrer, convoquem una assemblea plenària amb cistellaires, representants de les cooperatives i grups de consum per avaluar l’estat del projecte per intercanviar opinions i informar de com es presenta el nou any.

El primer cap de setmana de març, celebrem a Can Marquès una gran festa-calçotada.

A finals de juny, convidem tots els cistellaires a la recollida de patata.

I a l’octubre, a la recollida de carbassa.

Jornada de portes obertes, el primer diumenge d’octubre, on ensenyem on i com treballem, fem tallers, dinar i espectacle familiar.

De fet, les portes de Can Marquès són obertes per a les reunions dels grups de distribució.

A través de la previsió mensual us informem del contingut de les cistelles i amb les jornades de portes obertes us expliquem tot el què fem i com ho fem. La confiança es guanya en la mesura que es comparteix la informació.

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per l'acceptació de les cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies